India Plantation AA Little Flower, Kathlekhan Estate

Původ: Indie
Oblasti: Tamil Nadu, Karnataka, Bababudangiri, Chikmagalur, Coorg, Kerala
Nadmořská výška: 1300–2000 m n. m.
Odrůdy: S795, S274, Selection (4, 5, 5B, 6, 9), Kent, Cauvery, 
Sklizeň: Říjen – Únor
Farmáři: 250,000 drobných pěstitelů
Roční produkce: 4,988,000 pytlů (60 kg)

Chuťový profil: citrusová svěžest, hladká textura, nugát, lískový oříšek a med 🍯

Varianta:
Dostupnost Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 54/501 54/507 54/513 54/ZRN 54/502 54/508 54/514 54/ESP 54/503 54/509 54/515 54/TUR 54/504 54/510 54/516 54/FIL 54/505 54/511 54/517 54/FRE 54/506 54/512 54/518 54/MOC Zvolte variantu
230 Kč 450 Kč 880 Kč 95 Kč 230 Kč 450 Kč 880 Kč 95 Kč 230 Kč 450 Kč 880 Kč 95 Kč 230 Kč 450 Kč 880 Kč 95 Kč 230 Kč 450 Kč 880 Kč 95 Kč 230 Kč 450 Kč 880 Kč 95 Kč od 95 Kč
India Plantation AA Little Flower, Kathlekhan Estate
India Plantation AA Little Flower, Kathlekhan Estate
Akce Novinka Tip
Garance doručení
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Expedice v den objednání
Zboží odesíláme v den objednání
Originální dárky
Dárky, které nejen potěší, ale i rozesmějí

Indie, známá svými živými barvami a bohatou přírodou, nabízí nejen exotické koření a krásné pláže, ale také rozmanité zemědělské produkty, mezi nimi i kávu, která si v posledních letech získává čím dál větší pozornost. Ačkoliv je Indie známější pro svůj čaj, její kávová historie sahá až do roku 1670.

Legenda praví, že svatý Baba Budan při své pouti do Mekky objevil v jemenském přístavním městě Mokka kávovník. Zabalil sedm zrnek do svého turbanu a propašoval je do Indie, kde je zasadil v oblasti Chikmagalur. Tato oblast se stala kolébkou indické kávy a na jeho počest byly místní hory pojmenovány Bababudangiri.

Dnes Indie produkuje jedny z nejlahodnějších arabik a robust. 98 % kávových pěstitelů jsou drobní farmáři a největší produkce probíhá v jižní části země, zejména v Karnatace a Kerale. Unikátní indický způsob zpracování Monsooned Malabar, kde jsou kávová zrna vystavena monzunovým dešťům, dává kávě charakteristickou dřevitou chuť.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: