


Chuť a vůně: Velmi sladké šťavnaté tělo, mléčná čokoláda, sladká švestka, komplexní a vyvážená.
Zpracování: Promývaná
Klasifikace: původní zrno, vysokopoložené plantáže (EP,SHG)
Skóre: 83
Region: Jalapa
Nadmořská výška: 1700 m.n.m
Producent: Finca El DoraznoFinca El Dorazno
Sklizeň: Leden - duben
Guatemala je fascinující země s bohatou domorodou kulturou a úžasnými přírodními stanovišti. Nejvýraznějšími rysy jeho krajiny je 37 sopek, z nichž několik je stále aktivních. Tyto sopky jsou nejen atraktivní pro cestovatele, aby je objevovali, ale zároveň tvoří odlišné znaky, které lze nalézt v guatemalských kávách.
Tato káva od Finca El Durazno se pěstuje na horských svazích v nadmořské výšce 1700 metrů. klasifikuje tuto kávu pro přísně tvrdá zrna (SHB). Kvůli vysoké nadmořské výšce rostou tyto fazole pomaleji než obvykle. Díky tomu vyvinou vyšší hustotu, tj. budují velmi tvrdé jádro. To je podporováno intenzivním slunečním zářením během dne, zatímco chladné a vlhké větry ochlazují oblast v noci.
V roce 1894 se Don Gregorio Zamora, zakladatel farmy, zavázal vyrábět vysoce kvalitní kávu stanovením svých vlastních čtyř zlatých pravidel: (1) používat vysoce kvalitní semena a nejmodernější zemědělské techniky, (2) zacházejte s plantáží s její flórou a faunou jako s jedním ekosystémem, o který se udržitelně staráte, (3) zůstaňte pod kontrolou mycího procesu a (4) neustále děkujte Bohu za každý den. I dnes, po čtyřech generacích, je rodina hrdá na to, že tato pravidla důsledně dodržuje. Jsme rádi, že se s vámi můžeme podělit o tuto kávu z opravdu tradiční guatemalské finky.
Výrobce: Petra Kyndlová Východní 2611, Česká Lípa /
Pražírna Kafe Laky, se sídlem: U Vodního hradu 2974, Česká Lípa. Ič: 08281760