Indie, známá svými živými barvami a bohatou přírodou, nabízí nejen exotické koření a krásné pláže, ale také rozmanité zemědělské produkty, mezi nimi i kávu, která si v posledních letech získává čím dál větší pozornost. Ačkoliv je Indie známější pro svůj čaj, její kávová historie sahá až do roku 1670.
Legenda praví, že svatý Baba Budan při své pouti do Mekky objevil v jemenském přístavním městě Mokka kávovník. Zabalil sedm zrnek do svého turbanu a propašoval je do Indie, kde je zasadil v oblasti Chikmagalur. Tato oblast se stala kolébkou indické kávy a na jeho počest byly místní hory pojmenovány Bababudangiri.
Dnes Indie produkuje jedny z nejlahodnějších arabik a robust. 98 % kávových pěstitelů jsou drobní farmáři a největší produkce probíhá v jižní části země, zejména v Karnatace a Kerale. Unikátní indický způsob zpracování Monsooned Malabar, kde jsou kávová zrna vystavena monzunovým dešťům, dává kávě charakteristickou dřevitou chuť.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.