Kód: 360/250 360/500 360/506 360/ZRN 360/251 360/501 360/507 360/ESP 360/252 360/502 360/508 360/TUR 360/253 360/503 360/509 360/FIL 360/254 360/504 360/510 360/FRE 360/255 360/505 360/511 360/MOC Zvolte variantu

Tanzánia Natural, Kent AB + Edelweiss Estate

245 Kč 480 Kč 920 Kč 100 Kč 245 Kč 480 Kč 920 Kč 100 Kč 245 Kč 480 Kč 920 Kč 100 Kč 245 Kč 480 Kč 920 Kč 100 Kč 245 Kč 480 Kč 920 Kč 100 Kč 245 Kč 480 Kč 920 Kč 100 Kč od 100 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta:

Region: Kráter sopky Ngorongoro 

Producent: Edelweiss Estate

Klasifikacce: AB

Proces: Natural

Druh: Kent

Chuť: příjemná citronová, hedvábná, malina, datle, vanilka

SCA 86,75

Kategorie: Káva na filtr

Tanzanie – Káva z úpatí Mount Kilimanjaro

Přestože není Tanzanie tak známá jako její sousedé, je čtvrtým největším producentem kávy v Africe, hned za Etiopií, Ugandou a Pobřežím slonoviny. Káva je zde pěstována již od 19. století a je jedním z nejdůležitějších vývozních artiklů země. Nejvýznamnější kávové plantáže se nacházejí na svazích malebné hory Kilimandžáro na severu a v jižních oblastech, jako jsou Mbeya, Mbinga a Mbozi.

Tato káva pochází z farmy Edelweiss Estate, která leží na okraji chráněné oblasti Ngorongoro a je obklopena původními lesy. Farma se rozkládá v nadmořské výšce 1 650 - 1 820 metrů a byla založena německými osadníky kolem roku 1900. Po druhé světové válce přešla pod britskou správu a v roce 1969 ji koupil pan BN Vohora. Vzhledem k tomu, že farma se nachází v odlehlé oblasti severní Tanzanie, rodina Vohora se snaží zapojit místní komunitu. Realizují různé udržitelné projekty na podporu místního obyvatelstva a ochranu přírodního prostředí. Na farmě poskytují učňovská místa, podporují místní školy a založili školky pro děti zaměstnanců.

Farma sdílí zelenou hranici s chráněnou oblastí Ngorongoro, což znamená, že sloni a buvoli pravidelně přecházejí přes kávové plantáže, což představuje výzvu pro farmu a její kávovníky.

Kávovníky kvetou mezi listopadem a únorem a sklizeň začíná začátkem července. V jejich mokré zpracovně se třešně zpracovávají různými metodami. Tato káva byla například zpracována přirozeným (natural) způsobem. Na rozdíl od metod honey nebo washed nejsou kávové třešně při tomto procesu zbaveny dužiny; jsou sušeny celé, což znamená, že zrna fermentují a suší se společně s dužinou, což jim dodává intenzivní ovocnou chuť a komplexní sladkost.

Chuťový profil:

  • Intenzivní ovocné tóny
  • Komplexní sladkost
  • Plné tělo

Objevte kávu z Tanzanie, která spojuje bohatou historii s jedinečným chuťovým zážitkem.

Výrobce: Petra Kyndlová Východní 2611, Česká Lípa /

Pražírna Kafe Laky, se sídlem: U Vodního hradu 2974, Česká Lípa. Ič: 08281360

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: