Tanzánia Natural, Kent AB + Edelweiss Estate

Region: Kráter sopky Ngorongoro 

Producent: Edelweiss Estate

Klasifikacce: AB

Proces: Natural

Druh: Kent

Chuť: příjemná citronová, hedvábná, malina, datle, vanilka

SCA 86,75

Varianta:
Dostupnost Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 360/100 360/250 360/500 360/251 360/501 360/252 360/502 360/253 360/503 360/254 360/504 360/255 360/505 Zvolte variantu
880 Kč 230 Kč 450 Kč 230 Kč 450 Kč 230 Kč 450 Kč 230 Kč 450 Kč 230 Kč 450 Kč 230 Kč 450 Kč od 230 Kč
Tanzánia Natural, Kent AB + Edelweiss Estate
Tanzánia Natural, Kent AB + Edelweiss Estate
Akce Novinka
Garance doručení
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Expedice v den objednání
Zboží odesíláme v den objednání
Originální dárky
Dárky, které nejen potěší, ale i rozesmějí

Tanzanie – Káva z úpatí Mount Kilimanjaro

Přestože není Tanzanie tak známá jako její sousedé, je čtvrtým největším producentem kávy v Africe, hned za Etiopií, Ugandou a Pobřežím slonoviny. Káva je zde pěstována již od 19. století a je jedním z nejdůležitějších vývozních artiklů země. Nejvýznamnější kávové plantáže se nacházejí na svazích malebné hory Kilimandžáro na severu a v jižních oblastech, jako jsou Mbeya, Mbinga a Mbozi.

Tato káva pochází z farmy Edelweiss Estate, která leží na okraji chráněné oblasti Ngorongoro a je obklopena původními lesy. Farma se rozkládá v nadmořské výšce 1 650 - 1 820 metrů a byla založena německými osadníky kolem roku 1900. Po druhé světové válce přešla pod britskou správu a v roce 1969 ji koupil pan BN Vohora. Vzhledem k tomu, že farma se nachází v odlehlé oblasti severní Tanzanie, rodina Vohora se snaží zapojit místní komunitu. Realizují různé udržitelné projekty na podporu místního obyvatelstva a ochranu přírodního prostředí. Na farmě poskytují učňovská místa, podporují místní školy a založili školky pro děti zaměstnanců.

Farma sdílí zelenou hranici s chráněnou oblastí Ngorongoro, což znamená, že sloni a buvoli pravidelně přecházejí přes kávové plantáže, což představuje výzvu pro farmu a její kávovníky.

Kávovníky kvetou mezi listopadem a únorem a sklizeň začíná začátkem července. V jejich mokré zpracovně se třešně zpracovávají různými metodami. Tato káva byla například zpracována přirozeným (natural) způsobem. Na rozdíl od metod honey nebo washed nejsou kávové třešně při tomto procesu zbaveny dužiny; jsou sušeny celé, což znamená, že zrna fermentují a suší se společně s dužinou, což jim dodává intenzivní ovocnou chuť a komplexní sladkost.

Chuťový profil:

  • Intenzivní ovocné tóny
  • Komplexní sladkost
  • Plné tělo

Objevte kávu z Tanzanie, která spojuje bohatou historii s jedinečným chuťovým zážitkem.

Výrobce: Petra Kyndlová Východní 2611, Česká Lípa /

Pražírna Kafe Laky, se sídlem: U Vodního hradu 2974, Česká Lípa. Ič: 08281360

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: