Kód: 120/250 120/500 120/100 120/ZRN 120/251 120/501 120/506 120/ESP 120/252 120/502 120/507 120/TUR 120/253 120/503 120/508 120/254 120/504 120/509 120/255 120/505 120/510 Zvolte variantu

Tanzánia Natural, Kent AB + Edelweiss Estate

230 Kč 450 Kč 880 Kč 95 Kč 230 Kč 450 Kč 880 Kč 95 Kč 230 Kč 450 Kč 880 Kč 95 Kč 230 Kč 450 Kč 880 Kč 230 Kč 450 Kč 880 Kč 230 Kč 450 Kč 880 Kč od 95 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta:

Region: Kráter sopky Ngorongoro 

Producent: Edelweiss Estate

Klasifikacce: AB

Proces: Natural

Druh: Kent

Chuť: příjemná citronová, hedvábná, malina, datle, vanilka

SCA 86,75

Kategorie: Káva Arabika

 

Tanzanie – Káva z úpatí Mount Kilimanjaro

Přestože není Tanzanie tak známá jako její sousedé, je čtvrtým největším producentem kávy v Africe, hned za Etiopií, Ugandou a Pobřežím slonoviny. Káva je zde pěstována již od 19. století a je jedním z nejdůležitějších vývozních artiklů země. Nejvýznamnější kávové plantáže se nacházejí na svazích malebné hory Kilimandžáro na severu a v jižních oblastech, jako jsou Mbeya, Mbinga a Mbozi.

Tato káva pochází z farmy Edelweiss Estate, která leží na okraji chráněné oblasti Ngorongoro a je obklopena původními lesy. Farma se rozkládá v nadmořské výšce 1 650 - 1 820 metrů a byla založena německými osadníky kolem roku 1900. Po druhé světové válce přešla pod britskou správu a v roce 1969 ji koupil pan BN Vohora. Vzhledem k tomu, že farma se nachází v odlehlé oblasti severní Tanzanie, rodina Vohora se snaží zapojit místní komunitu. Realizují různé udržitelné projekty na podporu místního obyvatelstva a ochranu přírodního prostředí. Na farmě poskytují učňovská místa, podporují místní školy a založili školky pro děti zaměstnanců.

Farma sdílí zelenou hranici s chráněnou oblastí Ngorongoro, což znamená, že sloni a buvoli pravidelně přecházejí přes kávové plantáže, což představuje výzvu pro farmu a její kávovníky.

Kávovníky kvetou mezi listopadem a únorem a sklizeň začíná začátkem července. V jejich mokré zpracovně se třešně zpracovávají různými metodami. Tato káva byla například zpracována přirozeným (natural) způsobem. Na rozdíl od metod honey nebo washed nejsou kávové třešně při tomto procesu zbaveny dužiny; jsou sušeny celé, což znamená, že zrna fermentují a suší se společně s dužinou, což jim dodává intenzivní ovocnou chuť a komplexní sladkost.

Chuťový profil:

  • Intenzivní ovocné tóny
  • Komplexní sladkost
  • Plné tělo

Objevte kávu z Tanzanie, která spojuje bohatou historii s jedinečným chuťovým zážitkem.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: