Dominikánská republika, San José de Ocoa, Finca Ibonna

Oblast: Dominikánská republika, San José de Ocoa

Farma: Finca Ibonna od Anny a Samuela Baltensbergerových

Nadmořská výška: 900-1200 metrů nad mořem 

Typ: Caturra, Catuai, Obata, Tupi, CR-95, Lempira, Cuscatleco

Proces: Promývaný 

Chuť: Sladké mléčná čokoláda, mandle, citrus

Vůně: Pražené mandle s náznaky mléčné čokolády.

Varianta:
Dostupnost Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 379/250 379/500 379/100 379/ZRN 379/251 379/501 379/506 379/ESP 379/252 379/502 379/507 379/TUR 379/253 379/503 379/508 379/FIL 379/254 379/504 379/509 379/FRE 379/255 379/505 379/510 379/MOC Zvolte variantu
230 Kč 450 Kč 880 Kč 95 Kč 230 Kč 450 Kč 880 Kč 95 Kč 230 Kč 450 Kč 880 Kč 95 Kč 230 Kč 450 Kč 880 Kč 95 Kč 230 Kč 450 Kč 880 Kč 95 Kč 230 Kč 450 Kč 880 Kč 95 Kč od 95 Kč
Dominikánská republika, San José de Ocoa, Finca Ibonna
Dominikánská republika, San José de Ocoa, Finca Ibonna
Novinka Tip
Garance doručení
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Expedice v den objednání
Zboží odesíláme v den objednání
Originální dárky
Dárky, které nejen potěší, ale i rozesmějí

Tento nádherný karibský ostrov se pyšní 300 let starým kávovým dědictvím. Káva byla poprvé představena v roce 1715 a pěstována převážně drobnými farmáři v pohoří Cibao, Bani, Azua, Ocoa, Barahona a Juncalito, ve výšce od 600 do 1 450 metrů nad mořem. I přes pokles počtu pěstitelů zůstává produkce kávy stabilní díky moderním zemědělským technikám.

V roce 1988 se Ulrich Baltensberger přestěhoval ze Švýcarska do Dominikánské republiky s cílem založit kávovou farmu. Vybral si 93 hektarů v Centrálních Kordillerách v provincii Ocoa, které jsou známé svým výjimečným terroirem a mikroklimatem. Dnes farmu Finca Ibonna spravuje jeho syn Samuel spolu s manželkou Anou a synem Tiagem.

Finca Ibonna zaměstnává více než 25 pracovníků, kteří se starají o celý proces pěstování kávy, od odvláknění přes fermentaci, mytí až po sušení. Během sklizně se tým rozšíří o 150 sběračů, kteří pečlivě vybírají pouze červené, zralé třešně. Od svého vzniku klade farma důraz na biodiverzitu, ekologické postupy a vysoké sociální standardy.

Díky stínovým stromům a pokročilým technikám hospodaření s vodou je tato "ostrovní káva" jedinečná nejen svou udržitelností, ale především svými výjimečnými senzorickými vlastnostmi.