Brasil Sul de Minas,Natural NY 2, Scr. 17/18, strictly soft, fine cup

Oblast: Brazílie – jihozápadní region státu Minas Gerais 

Nadmořská výška: 900-1200 metrů nad mořem 

Typ: Burbon/Typica 

Proces: Promývaný 

Chuť: Sladké lískové ořechy, čistá kulatá chuť, nízká kyselost. 

Vůně: Pražené lískové ořechy s náznaky mléčné čokolády.

Varianta:
Dostupnost Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Kód: 369/250 369/500 369/100 369/251 369/501 369/506 369/252 369/502 369/507 369/253 369/503 369/508 369/254 369/504 369/509 369/255 369/505 369/510 Zvolte variantu
230 Kč 450 Kč 880 Kč 230 Kč 450 Kč 880 Kč 230 Kč 450 Kč 880 Kč 230 Kč 450 Kč 880 Kč 230 Kč 450 Kč 880 Kč 230 Kč 450 Kč 880 Kč od 230 Kč
Brasil Sul de Minas,Natural NY 2, Scr. 17/18, strictly soft, fine cup
Garance doručení
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Expedice v den objednání
Zboží odesíláme v den objednání
Originální dárky
Dárky, které nejen potěší, ale i rozesmějí

Tato káva pochází z jižní části regionu Minas Geraisis, jedné z největších pěstitelských oblastí kávy v Brazílii. V tomto regionu pěstuje kávu sdružení malých a velkých zemědělců se zaměřením na kvalitní kávu. V této oblasti je sjednoceno asi 3600 producentu kávy.

Tyto zemědělci jsou sjednoceny pod jednotné družstva. Na těchto farmách pracuje zhruba 20 000 mužů a žen, kteří jsou nezbytní pro provoz a péči o plantáže během růstu a zrání kávových třešní. Během sklizně se tento počet zvyšuje až na 180 000 pracovníků. Všichni tito pracovníci pracují na tom, aby zralé třešně byly sesbírány co nejrychleji a byla zaručena jejích vysoká kvalita, kterou je tento region tak znám. V posledních letech se v této části Brazílie vyprodukovala velká část té nejkvalitnější kávy.

Mezi tyto zemědělce patří i farma Marccella Viera, kterou založili jeho předci již v roce 1917.

 Kávu z této oblasti lze označit za kávu brazilské královny. Tento region je známý svým homogenním podnebím a nadmořskou výškou 900-1200 metrů nad mořem. Průměrná teplota se zde pohybuje kolem 20°C. Průměrné srážky se pohybují kolem 1600 mm. ročně s hlavním výskytem v období dešťů od prosince do března. Tato oblast je více rovinatá, a proto je hospodaření pro místní zemědělce snazší. Kávové třešně sbírají v nejlepší fázi zrání, což má za následek, že kávová zrna do sebe absorbují více chutí a vůní. Tato oblast je perfektní z hlediska vyváženosti mezi kyselostí, plným tělem a sladkostí kávových zrn zde pěstovaných. Tyto kávy poté chutnají s lehkou citrusovou kyselostí hladkým plným tělem a příjemnou chutí mléčné čokolády.

 Tato menší kávová zrna známá jako „Pirita“ nabízejí nízkou kyselost , lísko-ořechová vůně s jemnou čokoládovou sladkostí.

 Tuto kávu se doporučuje podávat jako ranní kávu. Její chuť se skvěle hodí k máslovým sušenkám, nebo mandlové Biscotti, které dotváří jemnou ořechovou chuť , kterou objevíte v šálku. Dále je skvělé tuto kávu podávat s čerstvým sýrem jako je ricotta a opečeným ranním toustem, nebo rozpečenou křupavou bagetkou s čerstvým máslem, která zvýrazní mandlovou chuť této kávy.

 

Výrobce: Petra Kyndlová Východní 2611, Česká Lípa /

Pražírna Kafe Laky, se sídlem: U Vodního hradu 2974, Česká Lípa. Ič: 08281360