Tato káva pochází z jižní části regionu Minas Geraisis, jedné z největších pěstitelských oblastí kávy v Brazílii. V tomto regionu pěstuje kávu sdružení malých a velkých zemědělců se zaměřením na kvalitní kávu. V této oblasti je sjednoceno asi 3600 producentu kávy.
Tyto zemědělci jsou sjednoceny pod jednotné družstva. Na těchto farmách pracuje zhruba 20 000 mužů a žen, kteří jsou nezbytní pro provoz a péči o plantáže během růstu a zrání kávových třešní. Během sklizně se tento počet zvyšuje až na 180 000 pracovníků. Všichni tito pracovníci pracují na tom, aby zralé třešně byly sesbírány co nejrychleji a byla zaručena jejích vysoká kvalita, kterou je tento region tak znám. V posledních letech se v této části Brazílie vyprodukovala velká část té nejkvalitnější kávy.
Mezi tyto zemědělce patří i farma Marccella Viera, kterou založili jeho předci již v roce 1917.
Kávu z této oblasti lze označit za kávu brazilské královny. Tento region je známý svým homogenním podnebím a nadmořskou výškou 900-1200 metrů nad mořem. Průměrná teplota se zde pohybuje kolem 20°C. Průměrné srážky se pohybují kolem 1600 mm. ročně s hlavním výskytem v období dešťů od prosince do března. Tato oblast je více rovinatá, a proto je hospodaření pro místní zemědělce snazší. Kávové třešně sbírají v nejlepší fázi zrání, což má za následek, že kávová zrna do sebe absorbují více chutí a vůní. Tato oblast je perfektní z hlediska vyváženosti mezi kyselostí, plným tělem a sladkostí kávových zrn zde pěstovaných. Tyto kávy poté chutnají s lehkou citrusovou kyselostí hladkým plným tělem a příjemnou chutí mléčné čokolády.
Tato menší kávová zrna známá jako „Pirita“ nabízejí nízkou kyselost , lísko-ořechová vůně s jemnou čokoládovou sladkostí.
Tuto kávu se doporučuje podávat jako ranní kávu. Její chuť se skvěle hodí k máslovým sušenkám, nebo mandlové Biscotti, které dotváří jemnou ořechovou chuť , kterou objevíte v šálku. Dále je skvělé tuto kávu podávat s čerstvým sýrem jako je ricotta a opečeným ranním toustem, nebo rozpečenou křupavou bagetkou s čerstvým máslem, která zvýrazní mandlovou chuť této kávy.
Výrobce: Petra Kyndlová Východní 2611, Česká Lípa /
Pražírna Kafe Laky, se sídlem: U Vodního hradu 2974, Česká Lípa. Ič: 08281360
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.