Novinka
Kód: 369/250 369/500 369/100 369/ZRN 369/251 369/501 369/506 369/ESP 369/252 369/502 369/507 369/TUR 369/253 369/503 369/508 369/FIL 369/254 369/504 369/509 369/FRE 369/255 369/505 369/510 369/MOC Zvolte variantu

Brasil Sul de Minas,Natural NY 2, Scr. 17/18, strictly soft, fine cup

260 Kč 520 Kč 1 040 Kč 110 Kč 260 Kč 520 Kč 1 040 Kč 110 Kč 260 Kč 520 Kč 1 040 Kč 110 Kč 260 Kč 520 Kč 1 040 Kč 110 Kč 260 Kč 520 Kč 1 040 Kč 110 Kč 260 Kč 520 Kč 1 040 Kč 110 Kč od 110 Kč
Do 3 dnů Do 3 dnů Do 3 dnů Do 3 dnů Do 3 dnů Do 3 dnů Do 3 dnů Do 3 dnů Do 3 dnů Do 3 dnů Do 3 dnů Do 3 dnů Do 3 dnů Do 3 dnů Do 3 dnů Do 3 dnů Do 3 dnů Do 3 dnů Do 3 dnů Do 3 dnů Do 3 dnů Do 3 dnů Do 3 dnů Do 3 dnů Zvolte variantu
Varianta:

Oblast: Brazílie – jihozápadní region státu Minas Gerais 

Nadmořská výška: 900-1200 metrů nad mořem 

Typ: Burbon/Typica 

Proces: Promývaný 

Chuť: Sladké lískové ořechy, čistá kulatá chuť, nízká kyselost. 

Vůně: Pražené lískové ořechy s náznaky mléčné čokolády.

Kategorie: Káva na filtr

Tato káva pochází z jižní části regionu Minas Geraisis, jedné z největších pěstitelských oblastí kávy v Brazílii. V tomto regionu pěstuje kávu sdružení malých a velkých zemědělců se zaměřením na kvalitní kávu. V této oblasti je sjednoceno asi 3600 producentu kávy.

Tyto zemědělci jsou sjednoceny pod jednotné družstva. Na těchto farmách pracuje zhruba 20 000 mužů a žen, kteří jsou nezbytní pro provoz a péči o plantáže během růstu a zrání kávových třešní. Během sklizně se tento počet zvyšuje až na 180 000 pracovníků. Všichni tito pracovníci pracují na tom, aby zralé třešně byly sesbírány co nejrychleji a byla zaručena jejích vysoká kvalita, kterou je tento region tak znám. V posledních letech se v této části Brazílie vyprodukovala velká část té nejkvalitnější kávy.

Mezi tyto zemědělce patří i farma Marccella Viera, kterou založili jeho předci již v roce 1917.

 Kávu z této oblasti lze označit za kávu brazilské královny. Tento region je známý svým homogenním podnebím a nadmořskou výškou 900-1200 metrů nad mořem. Průměrná teplota se zde pohybuje kolem 20°C. Průměrné srážky se pohybují kolem 1600 mm. ročně s hlavním výskytem v období dešťů od prosince do března. Tato oblast je více rovinatá, a proto je hospodaření pro místní zemědělce snazší. Kávové třešně sbírají v nejlepší fázi zrání, což má za následek, že kávová zrna do sebe absorbují více chutí a vůní. Tato oblast je perfektní z hlediska vyváženosti mezi kyselostí, plným tělem a sladkostí kávových zrn zde pěstovaných. Tyto kávy poté chutnají s lehkou citrusovou kyselostí hladkým plným tělem a příjemnou chutí mléčné čokolády.

 Tato menší kávová zrna známá jako „Pirita“ nabízejí nízkou kyselost , lísko-ořechová vůně s jemnou čokoládovou sladkostí.

 Tuto kávu se doporučuje podávat jako ranní kávu. Její chuť se skvěle hodí k máslovým sušenkám, nebo mandlové Biscotti, které dotváří jemnou ořechovou chuť , kterou objevíte v šálku. Dále je skvělé tuto kávu podávat s čerstvým sýrem jako je ricotta a opečeným ranním toustem, nebo rozpečenou křupavou bagetkou s čerstvým máslem, která zvýrazní mandlovou chuť této kávy.

 

Výrobce: Petra Kyndlová Východní 2611, Česká Lípa /

Pražírna Kafe Laky, se sídlem: U Vodního hradu 2974, Česká Lípa. Ič: 08281360

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola