Sumatra Mandheling Gr1 Triple Picked
Oblast: Západní centrální Sumatra
Nadmořská výška: 1500 metrů nad mořem
Odrůda: Typica, Catimor
Proces: Přírodní
Chuť: Čistá vyvážená chuť čokolády, lehce kořeněná s nízkou kyselostí
Mnoho indonéských ostrovů je tvořeno sopkami, proto není divu, že některé z nejznámějších káv na světě se pěstují na ostrovech Malajského souostroví. Na indonéských ostrovech se pěstuje z 85% arabica a z 15% robusta. Sumatra je druhým největším ostrovem Indonésie.
Káva Sumatra Mandheling se pěstuje na vznešených sopečných svazích hory Leuser poblíž přístavu Padang v oblasti Balak na západě centrální Sumatry v nadmořské výšce 1500 metrů nadmořem.
Kávovníky byly původně přivezeny do Indonésie Holanďany již na počátku 19. století. Během několika let indonéská kávadominovala na světovém trhu. Historicky lze název Mandheling vysvětlit mýtickým setkáním mezi okupačními japonskými vojáky a majiteli kaváren Mandheling. Když se velitel pluku ptal na vynikající kávu, kterou dostali ochutnat, majitel kavárny omylem pochopil, že se velitel ptá, kde se káva pěstuje a tak odpověděl, že v Mandhelingu. Později japonský velitel kontaktoval obchodníka na Sumatře a poptával se po těchto vynikajících, kávových zrnech pro komerční použití. Tím se káva začala vyvážet do Japonska, kde jsou tyto kávová zrna stále velice ceněná.
Metoda přirozeného sušení kávových zrn, použitá při její sklizni, má za následekvelmi plné tělo, s koncentrovanou lehkou a vyváženou chutí koření, s nízkou kyselostí, která přetrvává na zadní části jazyka, a je zakončená chutí čokolády.
Neváhejte a objednávejte zde