Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
27.02.2021
Specialita týdne Costa Rica Tarazzu
Costa Rica La Pastora SHB EP   Země: Costa Rica Oblast: Tarrazú Region: Centrální region, San Marcos de Tarrazú Hora: San Marcos de Tarrazú Odrů... číst celé
03.11.2020
Specialita týdne Nicaragua SHG EP Jinotega Screen 19
Nicaragua SHG EP Jinotega Screen 19   Oblast: Las Campanillas Pěstitel: Finca Los Potrerillos Nadmořská výška: 1700 m. n. m Typ: Caturra, Typica ... číst celé
29.10.2020
Dárkové VÁNOČNÍ kazety již v prodeji!!!
  Vykouzlete úsměv svým blízkým pod vánočním stromečkem luxusně zabalenou kazetou se skvělou kávou z naší pražírny a krásnými dekoracemi od české fir... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. Novinky
  3. Novinka speciální nabídka týdne Sumatra Mandheling Gr1 Triple Picked
Novinka speciální nabídka týdne Sumatra Mandheling Gr1 Triple Picked
09.04.2020

Sumatra Mandheling Gr1 Triple Picked

 

Oblast: Západní centrální Sumatra

Nadmořská výška: 1500 metrů nad mořem

Odrůda: Typica, Catimor

Proces: Přírodní

Chuť: Čistá vyvážená chuť čokolády, lehce kořeněná s nízkou kyselostí

 

Mnoho indonéských ostrovů je tvořeno sopkami, proto není divu, že některé z nejznámějších káv na světě se pěstují na ostrovech Malajského souostroví. Na indonéských ostrovech se pěstuje z 85% arabica a z 15% robusta. Sumatra je druhým největším ostrovem Indonésie.

Káva Sumatra Mandheling se pěstuje na vznešených sopečných svazích hory Leuser poblíž přístavu Padang v oblasti Balak na západě centrální Sumatry v nadmořské výšce 1500 metrů nadmořem.

Kávovníky byly původně přivezeny do Indonésie Holanďany již na počátku 19. století. Během několika let indonéská kávadominovala na světovém trhu. Historicky lze název Mandheling vysvětlit mýtickým setkáním mezi okupačními japonskými vojáky a majiteli kaváren Mandheling. Když se velitel pluku ptal na vynikající kávu, kterou dostali ochutnat, majitel kavárny omylem pochopil, že se velitel ptá, kde se káva pěstuje a tak odpověděl, že v Mandhelingu. Později japonský velitel kontaktoval obchodníka na Sumatře a poptával se po těchto vynikajících, kávových zrnech pro komerční použití. Tím se káva začala vyvážet do Japonska, kde jsou tyto kávová zrna stále velice ceněná.

Metoda přirozeného sušení kávových zrn, použitá při její sklizni, má za následekvelmi plné tělo, s koncentrovanou lehkou a vyváženou chutí koření, s nízkou kyselostí, která přetrvává na zadní části jazyka, a je zakončená chutí čokolády.

 

Neváhejte a objednávejte zde

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.