Chuť a vůně: Velmi květinová, černý čaj, citrusy, velmi svěží a plný šálek.
Sklizeň: 20/21
Region: Guji
Proces: Přírodní.
Hodnocení SCA: 87
Etiopie je považována za kolébku kávy. Nejstarší odrůdy kávy Arabica najdete v mlhavých lesích Kaffa, kde stále divoce rostou. Dnes etiopská většina kávy roste na malých farmách.
Tato konkrétní káva pochází od drobných farmářů z Hambela woreda v zóně Guji, která se nachází na jihovýchodě Etiopie, hraničí s Yirgacheffe a Sidamo.
Tato oblast je proslulá nejen vynikající kávou, ale také zlatými doly, které produkují většinu etiopského zlata. Půdy jsou bohaté na minerály a velmi úrodné s jasně červenými až sopečně hnědými barvami. Drobní farmáři Guji tradičně žijí v souladu s přírodou a pěstují kávu již několik generací. Kávu pěstují na pozemcích o průměrné velikosti 2 hektary a s relativně nízkou produktivitou. Zemědělské pozemky se nacházejí ve výšce 2 000 - 2 200 metrů nad mořem.
Jakmile jsou kávové třešně červené a zralé, jsou pečlivě ručně sbírány a dováženy do zpracovatelské stanice. Třešně jsou tříděny podle velikosti a zralosti a rozloženy na afrických vyvýšených záhonech, kde se nechávají na slunci sušit až 21 dní. Třešně se několikrát denně obracejí, aby byl proces rovnoměrného sušení. Poté jsou důkladně sušené třešně dále zpracovány v suchém mlýně a připraveny k vývozu. Výsledkem je komplexní, vysoce kvalitní káva s květinovými a vínovými tóny.