Už jste objevili náš svět dárkových krabiček, pro každou příležitost? Ne! Tak neváhejte.
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000,00 Kč a máte dopravu ZDARMA
Novinky
16.09.2022
Tanzánie AA Plus, Gombe, Jane Goodall Project
Oblast pěstování kávy Kigoma se nachází v severozápadním cípu Tanzanie, přímo na západním břehu jezera Tanganika. Tato oblast sahá od města Kigoma na ... číst celé
05.11.2021
Honduras SHG EP Siguatepeque, Los Geranios
Chuť a vůně: Příjemná ovocná kyslinka, oříšková chuť, hořká čokoláda, vinná réva, velmi vyvážená Zpracování: Promývaná Klasifikace: původní zrno, vy... číst celé
27.02.2021
Specialita týdne Costa Rica Tarazzu
Costa Rica La Pastora SHB EP   Země: Costa Rica Oblast: Tarrazú Region: Centrální region, San Marcos de Tarrazú Hora: San Marcos de Tarrazú Odrů... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. Novinky
  3. Etiopea Natural Arabica Guji GR1 Hambela Wamena
Etiopea Natural Arabica Guji GR1 Hambela Wamena
15.09.2021

Chuť a vůně: Velmi květinová, černý čaj, citrusy, velmi svěží a plný šálek. 
Sklizeň: 20/21

Region: Guji 
Proces: Přírodní. 
Hodnocení SCA: 87

Etiopie je považována za kolébku kávy. Nejstarší odrůdy kávy Arabica najdete v mlhavých lesích Kaffa, kde stále divoce rostou. Dnes etiopská většina kávy roste na malých farmách.

Tato konkrétní káva pochází od drobných farmářů z Hambela woreda v zóně Guji, která se nachází na jihovýchodě Etiopie, hraničí s Yirgacheffe a Sidamo.
Tato oblast je proslulá nejen vynikající kávou, ale také zlatými doly, které produkují většinu etiopského zlata. Půdy jsou bohaté na minerály a velmi úrodné s jasně červenými až sopečně hnědými barvami. Drobní farmáři Guji tradičně žijí v souladu s přírodou a pěstují kávu již několik generací. Kávu pěstují na pozemcích o průměrné velikosti 2 hektary a s relativně nízkou produktivitou. Zemědělské pozemky se nacházejí ve výšce 2 000 - 2 200 metrů nad mořem.

Jakmile jsou kávové třešně červené a zralé, jsou pečlivě ručně sbírány a dováženy do zpracovatelské stanice. Třešně jsou tříděny podle velikosti a zralosti a rozloženy na afrických vyvýšených záhonech, kde se nechávají na slunci sušit až 21 dní. Třešně se několikrát denně obracejí, aby byl proces rovnoměrného sušení. Poté jsou důkladně sušené třešně dále zpracovány v suchém mlýně a připraveny k vývozu. Výsledkem je komplexní, vysoce kvalitní káva s květinovými a vínovými tóny.

 

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz