- Štítky blogu
- Úvod
- Blog
- Správná příprava kávy
- Lahodné sametové Cappuccino
Lahodné sametové Cappuccino
Správné cappuccino
poznáte velmi snadno. Po prvním ochutnání Vás pohladí po duši a zvedne náladu. Traduje se, že tento nápoj vynalezli mniši řádu Kapucínů v Itálii již 16 století. Cappuccino se nejprve rozšířilo do Evropy a následně do celého světa. Jeho obliba i v dnešní době neustává.
Správné cappuccino se podává v šálku o objemu 150-180 mldo kterého se připraví správné espresso plné chuti z kvalitní kávy a nakonec se do něho nalije správně našlehaná mikropěna z mléka. Úkolem baristy je vytvořit nápoj bez viditelných bublin v cappuccinu. Tyto bubliny mohou některým lidem způsobovat plnost v žaludku. Správná mikropěna z mléka naopak vytvoří příjemný ažsametový pocit v ústech.
Na cappuccino nepatří v žádném případě čokoládový posyp, či dokonce skořice. Těmito surovinami se maskuje většinou nekvalitně připravená káva.
I u nás můžete setkat s nazdobeným obrázkem v cappuccinu. Cappuccino se nejčastěji zdobí srdíčkem, tulipánem, rozetkou,ale můžete se setkat i s labutí čidrakem.Této metodě se říká Latte art. Latte art má i své mistroství světa. Neváhejte si zpříjemnit svůj volný čas, přijďte si k nám odpočinout s cappuccinem. Těšíme se na Vás Kafe Laky, Berkova 99 Česká Lípa.
Skvělou výběrovou kávu si můžete vybrat zde.
Příprava: 150–180 ml šálek
30-35 ml espressa z kvalitní kávy
Mléčná mikropěna