- Štítky blogu
- Úvod
- Blog
- Správná příprava kávy
- Jak připravit správné espresso doma?
Jak připravit správné espresso doma?
Jak správně připravit lahodné espresso?
Pro přípravu pravého espressa existují přesné parametry, které je nutné dodržet. Tyto parametry přímo v Itálii určil Národní institut kávy. Díky tomu se můžete v této zemi setkat s tak zvaným „certifikovaným espressem". Jak si připravit skvělé espresso doma, které Vás vezme svou chutí a vůní třeba do Říma? Návod je jednoduchý stačí dodržet pár zásad a lahodné espresso se Vám rozvoní doma na stole.
Espresso připravujeme z 8 g umleté kvalitní kávy, šálek by měl mít objem 25-35ml a skrze páku by měla káva protékat 20-30 vteřin. K důležitým parametrům patří i tlak v kávovaru, který by měl být 9 barů a teplota vody, která by měla mít 90 °C.
Kvalitní kávu nameleme do páky, utemujeme tamperem a páku dáme do kávovaru. Začínáme stopovat. Káva musí do hrnečku protéct za 20-30 vteřin. Pokud se Vám to povedlo, lahodné espresso je na světě! Pokud Vám protéká káva rychleji, je nutné kávu umlít jemněji.
Přejeme dobrou chuť i s naší lahodnou výběrovou kávou KafeLaky .