Už jste objevili náš svět dárkových krabiček, pro každou příležitost? Ne! Tak neváhejte.
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Správná příprava kávy
  4. Jak připravit správné espresso doma?

Jak připravit správné espresso doma?

 

Jak správně připravit lahodné espresso?

Pro přípravu pravého espressa existují přesné parametry, které je nutné dodržet. Tyto parametry přímo v Itálii určil Národní institut kávy. Díky tomu se můžete v této zemi setkat s tak zvaným „certifikovaným espressem". Jak si připravit skvělé espresso doma, které Vás vezme svou chutí a vůní třeba do Říma? Návod je jednoduchý stačí dodržet pár zásad a lahodné espresso se Vám rozvoní doma na stole.

Espresso připravujeme z 8 g umleté kvalitní kávy, šálek by měl mít objem 25-35ml a skrze páku by měla káva protékat 20-30 vteřin. K důležitým parametrům patří i tlak v kávovaru, který by měl být 9 barů a teplota vody, která by měla mít 90 °C.

Kvalitní kávu nameleme do páky, utemujeme tamperem a páku dáme do kávovaru. Začínáme stopovat. Káva musí do hrnečku protéct za 20-30 vteřin. Pokud se Vám to povedlo, lahodné espresso je na světě! Pokud Vám protéká káva rychleji, je nutné kávu umlít jemněji.

Přejeme dobrou chuť i s naší lahodnou výběrovou kávou KafeLaky .

 Eshop

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli