Už jste objevili náš svět dárkových krabiček, pro každou příležitost? Ne! Tak neváhejte.
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
16.09.2022
Tanzánie AA Plus, Gombe, Jane Goodall Project
Oblast pěstování kávy Kigoma se nachází v severozápadním cípu Tanzanie, přímo na západním břehu jezera Tanganika. Tato oblast sahá od města Kigoma na ... číst celé
05.11.2021
Honduras SHG EP Siguatepeque, Los Geranios
Chuť a vůně: Příjemná ovocná kyslinka, oříšková chuť, hořká čokoláda, vinná réva, velmi vyvážená Zpracování: Promývaná Klasifikace: původní zrno, vy... číst celé
27.02.2021
Specialita týdne Costa Rica Tarazzu
Costa Rica La Pastora SHB EP   Země: Costa Rica Oblast: Tarrazú Region: Centrální region, San Marcos de Tarrazú Hora: San Marcos de Tarrazú Odrů... číst celé
Zobrazit všechny novinky
  1. Úvod
  2. 100% výběrové arabiky
  3. Indie Monsooned Malabar AAA

Indie Monsooned Malabar AAA

Chuť a vůně: bylinná, dřevitá, santalové dřevo, tabák Region: MPobřeží Malabar, jihozápadní Indie Zpracování: přírodní Velikost : 18UP Stupeň: AAA Skl... celý popis
Dostupnost
Skladem 100 ks
Velikost
Druh mletí
880,00 Kč
765,22 Kč
bez DPH
ks
Kompletní specifikace

Chuť a vůně: bylinná, dřevitá, santalové dřevo, tabák

Region: MPobřeží Malabar, jihozápadní Indie

Zpracování: přírodní

Velikost : 18UP

Stupeň: AAA

Sklizeň 21/22

Monzunová káva je v Indii naprosto jedinečná a je jedinečnou vzácností. V dávných dobách byla káva dodávána z Indie do Evropy v dřevěných nákladních plachetnicích a uložena v podpalubí ve vlhkém, horkém a děravém prostředí. Během námořní sezóny se monzunové větry přehnaly přes jihozápadní indický subkontinent a přinesly na mořskou trasu silný déšť. Expozice kávy těmto vlhkým a teplým větrům představuje to, co dnes známe jako monzunový proces. Popisuje pozoruhodnou transformaci charakteristik kávy: Při příjezdu do Evropy se po několika měsících plavby po moři výrazně změnila velikost, textura, barva a šálek. Fazole přešly ze zeleného do světle zlatého a byly nalezeny nabobtnalé díky absorpci vlhkosti.

 

Monzun je dnes účelový, kontrolovaný a pracně náročný proces. K obnovení účinku plavby se třešňové kávy sušené na slunci rozkládají ve větraných skladech na pobřeží Malabar na indickém jihozápadě. Tato oblast, která byla od června do září zasažena vlhkými monzunovými větry, se ukázala jako obzvláště vhodná. Během monzunových měsíců se otevírají boční stěny skladů, aby kolem kávy mohly obíhat větry. V důsledku absorpce vlhkosti bobule bobtnají, zdvojnásobí svou velikost, ztratí hustotu a získají jedinečnou chuť. Po dobu 12 až 16 týdnů se fazole několikrát denně hrabají a otáčejí, aby se dosáhlo rovnoměrné expozice. Nakonec káva prochází pečlivým procesem leštění, třídění a třídění barev, aby byla homogenní, lesklá a připravená k exportu. Monsooned Malabar AAA je produktem vysoce kvalitních bobů třešně Arabica typu AAA podrobených procesu monzunu. 

Zboží zařazeno v kategoriích
Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz